Află de aici cum să utilizezi cristalele naturale şi pietrele semipreţioase, astfel încât să lucreze în avantajul tău ca parteneri de încredere.

Intotdeauna pe prima pagina apare cel mai recent articol publicat.
Citeste in ARHIVA BLOG si alte articole interesante publicate in lunile anterioare.
Textele si fotografiile apartin www.kristale.ro & www.acvaria.com

Metamorfoza cristalelor: CUARTUL

E fascinant sa descoperi cum se transforma pietrele din niste... banali bolovani plini de ţărână în superbe obiecte de artă. Vă vom prezenta aici un rezumat foto a felului în care devin banalele pietre - minunăţii sclipitoare!

1. CUARŢUL


Prima formă în care Cuarţul se prezintă este cea de ROCĂ exacavată din fundul pământului prin industria extractivă.
La origine poate fi sub forma binecunoscutelor flori de mină, clustere sau formaţiuni cu vârfuri ascuţite. De la cele mai mici până la adevărate comori subterane (cum ar fi Peştera cristalelor uriaşe din Mexic), vârfurile pot fi folosite în forma lor naturală, rupte din roca mamă. Sunt cea mai pură formă de energie a cristalelor, pentru că sunt aşa cum le-a lăsat planeta.
1. Vârfuri de CUARŢ


Spărturile care rămân după detaşarea vârfurilor din rocă sunt PIETRELE BRUTE, neprelucrate, ascuţite, sparte, fără o formă anume. Sunt pe locul doi în privinţa intensităţii şi purităţii energiei conţinute.
2. Pietre brute de CUARŢ

Pietrele brute sunt aşezate în nişte tambururi uriaşe, cu apă şi nisip - eventual şi alte materiale abrazive - şi sunt supuse unui proces forţat de eroziune. Adică, ceea ce râurile fac în sute de ani (netezesc pietrele) se realizează industrial prin acest procedeu în doar câteva ore sau zile, în funcţie de duritatea pietrelor. La final se ajunge la etapă numită PIETRE RULATE.
3. Pietre rulate de CUARŢ


Cele mai mici pietre brute sunt şi ele rulate, şi devin petre rulate de diomensiuni mici, cunoscute sub numele de CIPS.


Pietricele cips 
Sus: spărtură de piatră rulată
Jos: cips pentru bijuterii


Dacă acestea sunt supuse şi unei găuriri mecanice cu maşini speciale, devin materie primă pentru brăţări, cercei şi şiraguri din pietricele mici neregulate.

Pietrele brute sau rulate pot intra în diverse alte procese de PRELUCRARE. Astfel, ele pot fi sculptate manual sau mecanic pentru a se transforma în obiecte de decor - SFERE, PIRAMIDE, FORME SCULPTATE - sau obiecte de podoabă - MĂRGELE, BRĂŢĂRI, CERCEI, INELE etc.
Bijuterii din pietre de cuart prelucrate

Evident, odată cu prelucrarea, se pierde din energia cu care sunt încărcate cristalele de la extracţie şi până la transformarea lor în obiecte de podoabă sau de decor, dar asta nu înseamnă că sunt goliote de energie. 

RECOMANDĂRILE KRISTALE.RO: 

1. Dacă doriţi să vă beneficiaţi de energia cea mai pură a pământului, ar fi bine să căutaţi un cristal cât mai aproape de prima etapă din procesele de METAMORFOZA CRISTALULUI mai sus prezentate. Cu cât este mai elaborată prelucrarea, cu atât intervenţia mecanică umană a mai diminuat din forţa cu care cristalul este înzestrat de nantură. 
2. Dacă apreciaţi cristalul doar pentru aspectul său - nu neapărat pentru energia conşinută sau pentru proprietpăşile sale metafizice - atunci cristalul poate fi purtat în oricare din aceste forme. Frumuseţea sa se menţine în oricare din aceste etape.


Descoperiţi şi bucuraţi-vă de energia cristalelor!


A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu