Află de aici cum să utilizezi cristalele naturale şi pietrele semipreţioase, astfel încât să lucreze în avantajul tău ca parteneri de încredere.

Intotdeauna pe prima pagina apare cel mai recent articol publicat.
Citeste in ARHIVA BLOG si alte articole interesante publicate in lunile anterioare.
Textele si fotografiile apartin www.kristale.ro & www.acvaria.com

CUARTUL - Gheata eternitatii

Exista foarte multe tipuri de CUART, sub acest nume fiind clasata o intreaga categorie de cristale. Ceea ce le aseamana este formula chimica - SiO2 - Dioxid de Siliciu - dar culoarea este data de celelalte elemente chimice continute.


Dintre acestea:


AMETIST

AMETIST-CHEVRON

1. AMETISTUL - este cuartul de culoare violet. Poate avea diverse intensitatti, de la un lila pal, pana la un violet inchis.  Exista Ametist Lavanda, Ametist Dark (inchis la culoare), Ametist-Chevron (care contine straturi dantelate de alb si violet)

2. Printre cele mai cunoscute cuarturi este CITRINUL, de culoare galbena, unele cu zone albe, altele cu zone maronii, de diverse intensitati. 

CITRIN

AMETRIN
3. AMETRINUL - este cuartul cu zone galbene si zone violet, o combinatie intre ametist si citrin, de unde ii provine si numele - AME+TRIN. 

CUART/CRISTAL DE STANCA

4.CRISTALUL DE STANCA este cuartul incolor si este mai cunoscut sub forma de varfuri, decat de pietre rulate. 

5. CUART FUMURIU are si el intensitati diverse, de la gri pal pana la aproape negru. 

CUART FUMURIU


CUART ROZ

6. CUART ROZ este cuartul de culoare, evident, roz, dar si aceasta poate avea mai multe intensitati. Mai exista si variatii ale Cuartului roz, si anume Cuart Cherry si Cuart Strawberry.

7. CALCEDONIILE sunt o categorie complexa de cuarturi colorate printre care cele mai cunoscute sunt:


  • AVENTURINELE - in aceasta categorie intra mai multe tipuri de cuart, care au in plus intruziuni de mica, ceea ce le confera o anume stralucire in lumina directa a soarelui. Aventurinul poate avea si el, la randu-i, diverse culori: orange, galben, verde, albastru, rosu, purpuriu.
AVENTURIN GALBEN
  AVENTURIN ALBASTRU
 AVENTURIN ROSU/PURPURIU


 AVENTURIN VERDE

AVENTURIN ORANGE


  • AGATELE – sunt cuarturi de diverse culori dispuse in straturi fine intrepatrunse. Vom dedica o pagina speciala tipurilor de agate, fiind prea multe ca a le mentionam aici.
  • CARNEOLUL - este o calcedonie portocalie de fapt, si acesta in diverse nuante, de la carneol aproape galben pana la carneol maroniu. 

CARNEOL
 CRISOPRAZ  HELIOTROP


  • CRISOPRAZUL -este o varietate de calcedonie verde 
  • HELIOTROPUL - o varietate de calcedonie verde inchis (masliniu) cu pete grena
  • ONIXUL - si aceasta o categorie ampla, la fel ca a agatelor, ce poate avea diverse culori: alb, negru, verde, maro. O varietate de Onix este si SARDONIXUL, o combinatie de negru, maro, crem, bej, albONIX NEGRU
 ONIX ALB  SARDONIX

8. JASPURILE sunt un capitol la fel de amplu ca cel al agatelor sau calcedoniilor, si le vom discuta intr-un articol separat. Este un cuart de diverse culori dispuse in puncte si pete.

JASP ROSU

9.Unele din cele mai atractive sunt CUARTURILE CHATOIANTE, care sclipesc in functie de unghiul in care sunt privite in lumina. Acestea sunt OCHI DE PISICA/TAUR, OCHI DE SOIM, OCHI DE TIGRU  de diverse culori, unele din aceste nuante fiind obtinute prin tratamente termice sau chimice.
 CUART TURMALINAT

10. Unele cuarturi contin intruziuni din alte minerale, cum sunt CUARTUL RUTILAT- cuart cu fire de rutil - si CUARTUL TURMALINAT - cuart cu fire de turmalina neagra.

In KRISTALE.RO gasiti pietrele in forma lor natur sau produse care contin aceste toate aceste varietati de cuart.

A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu