Află de aici cum să utilizezi cristalele naturale şi pietrele semipreţioase, astfel încât să lucreze în avantajul tău ca parteneri de încredere.

Intotdeauna pe prima pagina apare cel mai recent articol publicat.
Citeste in ARHIVA BLOG si alte articole interesante publicate in lunile anterioare.
Textele si fotografiile apartin www.kristale.ro & www.acvaria.com

Cum asezati cristalele in zonele favorabile Feng-Shui?

Mediul in care traiti este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa. 

Orice spatiu, privit la nivel micro (o incapere) sau macro (o cladire intreaga), analizat in plan, ca si cum l-ati privi de sus, este impartit in 9 zone de influenta (directii) care formeaza ceea ce, in Feng Shui, se numeste harta Bagua (sau Pa-Kua).


Activarea unei astfel de zone cu unul din cele 5 elemente echilibreaza, activeaza sau amplifica si planurile vietii omului corespondente acestei zone. 

* Pentru a echilibra planul reprezentat de cele 9 zone de influenta, asezati in zona indicata obiecte care reprezinta elementul corespondent. * Pentru a activa sau amplifica planul reprezentat de cele 9 zone de influenta, asezati aici obiecte care reprezinta elementul care alimenteaza (creste) elementul corespondent. 


* Creati o schita a spatiului pe care doriti sa il reamenajati dupa principii Feng Shui. (S* Creati o schita a spatiului pe care doriti sa il reamenajati dupa principii Feng Shui. (Se poate aplica asupra planului casei, asupra curtii, daca stati la casa, asupra apartamentului, daca stati la bloc, asupra tuturor camerelor analizate separat, asupra firmei sau biroului unde lucrati, inclusiv asupra pupitrului/zonei dv. de lucru.)* Asezati harta Bagua peste schita incaperii studiate si impartiti camera in 9 sectoare patrate egale, ca la X-0. Important: latura de baza a hartii va fi suprapusa peste peretele pe care se afla usa de la intrare in camera/casa.* Daca incaperea nu e perfect patrata, extindeti patratul Bagua pana acopera toata camera. Daca locuinta/casa nu este perfect patrata, extindeti patratul pentru a acoperi complet schita pornind de la peretele cu usa de la intrare, chiar daca vor ramane unele zone in afara hartii si chiar daca vor lipsi unele zone din harta.
*  Din pragul usii - care va fi undeva in zona de jos a tabelului, pe latura NORD-EST + NORD + NORD-EST - delimitati in incapere cele 9 zone indicate in tabel: fiecare patrat din jurul colturilor camerei sau de la mijlocul laturilor camerei, fiecarte avand un element specific (deci o anumita energie specifica) si o simbolistica specifica. (Ca o comparatie, asa cum astrograma natala cuprinde 12 zodii si case astrologice pentru a descrie viata unui om pe 12 planuri ale existentei, la fel si harta Bagua descrie viata omului privita pe 9 planuri.

* Mergeti in sectorul dorit al incaperii, asezati totul in deplina ordine si curatenie - ordinea e detaliul cel mai important in Feng Shui! - si amplasati aici simboluri specifice elementului care guverneaza zona (forme, culori, obiecte) sau remediile Feng-Shui recomandate, pentru a echilibra acel plan, in care simtiti ca lucrurile nu merg chiar atat de bine in viata dv. pe acel plan.


* Obiectele simbolice - remediile Feng Shui - pot sta oriunde in acest sector, la vedere sau nu: pe un raft, pe mobila, pe pervaz, agatate intr-o planta sau de o clanta, dar nu neaparat pe jos. Tratati-le cu respect, doar investiti in ele un rol, ele vor fi obiecte desemnate de dv. sa indeplineasca o misiune, si atat timp cat dv. le vedeti acolo, le stiti acolo si constientizati rolul lor benefic asupra vietii dv., ele vor regla, in timp, existenta dv. pe palierele asupra carora intervenit cu aceste mici detalii elementare.* Mergeti in sectorul dorit al incaperii, asezati totul in deplina ordine si curatenie - ordinea e detaliul cel mai important in Feng Shui! - si amplasati aici simboluri specifice elementului care guverneaza zona (forme, culori, obiecte) sau remediile Feng-Shui recomandate, pentru a echilibra acel plan, in care simtiti ca lucrurile nu merg chiar atat de bine in viata dv. pe acel plan.* Obiectele simbolice - remediile Feng Shui - pot sta oriunde in acest sector, la vedere sau nu: pe un raft, pe mobila, pe pervaz, agatate intr-o planta sau de o clanta, dar nu neaparat pe jos. Tratati-le cu respect, doar investiti in ele un rol, ele vor fi obiecte desemnate de dv. sa indeplineasca o misiune, si atat timp cat dv. le vedeti acolo, le stiti acolo si constientizati rolul lor benefic asupra vietii dv., ele vor regla, in timp, existenta dv. pe palierele asupra carora intervenit cu aceste mici detalii elementare.* Mergeti in sectorul dorit al incaperii, asezati totul in deplina ordine si curatenie - ordinea e detaliul cel mai important in Feng Shui! - si amplasati aici simboluri specifice elementului care guverneaza zona (forme, culori, obiecte) sau remediile Feng-Shui recomandate, pentru a echilibra acel plan, in care simtiti ca lucrurile nu merg chiar atat de bine in viata dv. pe acel plan.* Obiectele simbolice - remediile Feng Shui - pot sta oriunde in acest sector, la vedere sau nu: pe un raft, pe mobila, pe pervaz, agatate intr-o planta sau de o clanta, dar nu neaparat pe jos. Tratati-le cu respect, doar investiti in ele un rol, ele vor fi obiecte desemnate de dv. sa indeplineasca o misiune, si atat timp cat dv. le vedeti acolo, le stiti acolo si constientizati rolul lor benefic asupra vietii dv., ele vor regla, in timp, existenta dv. pe palierele asupra carora intervenit cu aceste mici detalii elementare.

RECOMANDARI DE POZITIONARE IN INCAPERE IN FUNCTIE DE CULOAREA PIETREI 


Elementul FOC poate fi reprezentat de pietre ROZ, GRENA, ROSII
Elementul PAMANT poate fi reprezentat de pietre MARO, GALBENE, BEJ

Elementul METAL poate fi reprezentat de pietre GRI, ARGINTII, ALBE, AURII

Elementul APA poate fi reprezentat de pietre BLEUMARIN, ALBASTRE, NEGRE.

Elementul LEMN poate fi reprezentat de pietre VERDE DESCHIS, BLEU DESCHIS.Asezati piatra sau combinatia de pietre:

  • In zona de EST de pe harta Bagua - numita ZONA FAMILIEI SI A SANATATII daca nuanta dominanta a pietrelor este VERDE DESCHIS.

  1. In zona de NORD de pe harta Bagua - numita ZONA CARIEREI SI A DESTINULUI PROPRIU daca nuanta dominanta a pietrelor este ALBASTRU INCHIS, NEGRU, GRI, ALB.

  • In zona de SUD de pe harta Bagua - numita ZONA FAIMEI, A RESPECTULUI SOCIETATII, A RECUNOASTERII VALORII PERSONALE, A REUSITEI, A AFIRMARII DEPLINE daca nuanta dominanta a pietrelor este ROSIE, BLEU, VERDE DESCHIS.

  • In zona de VEST de pe harta Bagua - numita ZONA COPIILOR SI A CREATIVITATII PROPRII daca nuanta dominanta a pietrelor este ALBA, GRI, BEJ, MARO, CAFENIU, GALBEN, ORANGE.  • In zona de NORD-VEST de pe harta Bagua - numita ZONA BINEFACATORILOR, A SUSTINATORILOR, A OAMENILOR DE AJUTOR daca nuanta dominanta a pietrelor este ALBA, GRI, BEJ, MARO, CAFENIU, GALBEN, ORANGE.

  • In zona de NORD-EST de pe harta Bagua - numita ZONA EDUCATIEI, A STUDIULUI, A CULTIVARII, A INTELEPCIUNII daca nuanta dominanta a pietrelor este ALBASTRU.
  • In zona de SUD-VEST - de pe harta Bagua - numita ZONA ROMANTISMULUI, A IUBIRII SI CASATORIEI, A RELATIILOR ARMONIOASE DE ORICE NATURA daca nuanta dominanta a pietrelor este ROZ, ROSIE.
  • In zona de SUD-EST- de pe harta Bagua - numita ZONA BOGATIEI, A PROSPERITATII, A ABUNDENTEI, A AVERII, A RESURSELOR PERSONALE daca nuanta dominanta a pietrelor este VERDE, ALBASTRU, VIOLET. 

A scris pentru kristale.ro: Dana Mîndru
MAGAZIN ONLINE: WWW.KRISTALE.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu